Το Shiatsu είναι θεραπευτική μέθοδο χειρομάλαξης (μασάζ) που προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική και ιαπωνική ιατρική και συγκεκριμένα απ’ την ιαπωνική χειροπρακτική τεχνική ΑΝΜΑ. Το Shiatsu κατά λέξη σημαίνει «δάχτυλο πίεση» από τις ιαπωνικές λέξεις shi (δάχτυλο) και atsu (πίεση). Οπότε, το Shiatsu μπορεί να θεωρηθεί η κύρια θεραπεία μασάζ πίεσης με τα δάχτυλα.

Η θεωρία του Shiatsu βασίζεται στη θεωρία των 5 στοιχείων, όπου αντιστοιχούν στα 5 δάχτυλα του θεραπευτή, τα οποία λειτουργούν ως δίαυλος προς τον δέκτη της θεραπείας, με σκοπό να ανακαλύψει τις εσωτερικές δυσλειτουργίες του.

Μέσω του Shiatsu, ο θεραπευτής χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, τις παλάμες, τους αγκώνες ή τα γόνατα ασκεί πίεση στο σώμα του θεραπευόμενου, στα ενεργειακά του κανάλια, ενεργοποιώντας έτσι την εσωτερική ενέργεια και εξισορρόπηση του σώματος. Στόχος των συσκεκριμένων μαλάξεων είναι να ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια που έχει μείνει συσσωρευμένη και στάσιμη σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να απομακρυνθούν οι πιθανότητες ασθένειας.

Η θεωρεία του Shiatsu δεν συνδέεται μόνο με ένα σημείο του σώματος, αλλά με ολόκληρο το σώμα και τον τρόπο που αυτό αντιδράει στις εσωτερικές και εξωτερικές αλλαγές και συνθήκες που δέχεται καθημερινά ο άνθρωπος. Στόχος του Shiatsu είναι να φέρει την ισορροπία στο σώμα σε σχέση με το περιβάλλον που το περικλείει.

Μια συνεδρία Shiatsu συνήθως γίνεται, χωρίς τη χρήση ελαίων, στο πάτωμα, όπου ο θεραπευόμενος ξαπλώνει επάνω στο ειδικό στρώμα φουτόν, φορώντας άνετα ρούχα.

Το Shiatsu ενδείκνεται για θεραπείες σε τενοντίτιδα, επικονδυλίτιδα, οσφυαλγίες – ισχιαλγίες, αυχενικό σύνδρομο, κολίτιδες, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, πόνους μέσης, κόπωση, προβλήματα πέψης, αϋπνία, ιλίγγους, πονοκεφάλους, ημικρανίες, κτλ. Τέλος, συμβάλει θετικά στην αύξηση της διάθεσης και της ευεξίας.

Τα πρώτα αποτελέσματα ευεξίας και εσωτερικής ισορροπίας μπορείτε να τα διαπιστώσετε από την πρωτη κιόλας φορά.

Massage κατ' οίκον

Απόλυτη ευεξία και αναζωογόνηση στο δικό σας χώρο…

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας προσφέρει χαλαρωτικό μασάζ σε άντρες και γυναίκες 

Book now!